Houten chalet laten bouwen

Een houten chalet laten bouwen voor permanente bewoning of voor gebruik als vakantiewoning? De chalets van Boekhome overtreffen alle verwachtingen. 

houten chalet voor permanente bewoning.

Een houten chalet voor permanente bewoning? Een goede keuze. In een tijd waar materialen en mankrachten zeer schaars zijn is het laten bouwen van een prefab woning een verstandige keuze. Een houten chalet biedt veel flexibiliteit. Bij Boekhome is het productieproces dermate snel dat u binnen één week al kunt genieten van uw gloednieuwe woning. Naast de snelheid, zijn ook de relatief gezien lage bouwkosten een voordeel.

Wanneer uw chalet voor permanente bewoning gebouwd is, is deze ook direct klaar voor gebruik. In tegenstelling tot de traditionele woningbouw heeft het wonen in een houten chalet nog vele andere voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lage stookkosten, voldoende daglicht en de mogelijkheid om dichter bij de natuur te wonen.

Houten chalet laten bouwen2

Houten chalet laten bouwen om in te wonen.

Wanneer u zelf al over recreatiegrond beschikt, dan is het heel gemakkelijk om een nieuwe houten chalet te laten bouwen om in te wonen. Gezamenlijk met Boekhome kunt u al uw wensen bespreken, zodat wij uw houten chalet naar wens kunnen maken. De houten chalets voldoen volledig aan het bouwbesluit. Hierdoor is het mogelijk om de chalet zowel als woning, vakantiewoning of als mantelzorgunit te gebruiken.

Waar moet u op letten wanneer u een houten chalet wilt laten bouwen?

Wanneer u een houten chalet wilt laten bouwen, dan is het van belang om tijdens het eerste gesprek goed in kaart te brengen wat u wensen en behoeften zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de materialen die tijdens het productieproces van de houten chalet gebruikt moeten worden.

Daarnaast is ook de indeling van de woonruimte van belang. Wanneer u de woning bijvoorbeeld in wilt zetten als mantelzorgwoning, dan zijn bredere gangen bijvoorbeeld gewenst. Ook bij een vakantiewoning kan de indeling van de houten chalet verschillen.

Naast het laten bouwen van de houten chalet is het ook zeer belangrijk om de fundatie en het transport van de chalet goed op orde te hebben. Bij Boekhome kunnen wij u tijdens het gehele proces ontzorgen. Ook voor transport en fundatie kunt u bij ons of onze partners terecht. 

Houten chalet laten bouwen

Houten energieneutrale chalet
voor permanente bewoning

Door de modulaire constructie van de houten chalets stoten de lodges van Boekhome minder CO2 uit. Dit heeft in de meeste gevallen een positief gevolg voor de maandelijkse financiële lasten. Een houten chalet staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde. Wonen in een houten chalet betekent een flinke daling in de maandelijkse energiekosten. Zo koelt hout traag af, waardoor u in de winter minder hoeft te stoken. 

Zowel tijdens het productieproces als wanneer u in de chalet woont, zijn de houten chalets een duurzame keuze. Wanneer u op het dak van uw chalet zonnepanelen plaatst, dan is het zelfs mogelijk om de chalet nog duurzamer te maken.

Boekhome presenteert een
serie aan houten chalets

Twee soorten houten chalets met flexibele, uitbreidbare en modulaire kubusconstructiewoningen.

Houten chalet laten bouwen3

BEWUST KWALITATIEF, DUURZAAM & CIRCULAIR BOUWEN.

Boekhome bedient allereerst recreatieparken die bewust bij willen dragen aan het milieu, de samenleving en de leefbaarheid. Een zeer bewuste keuze voor minder uitstoot van CO2, circulair wonen en leven en bouwen aan een schonere toekomst. Dit begint bij de keuze van onze geselecteerde bouwproducten, het productieproces, het bouwproces en de nazorg gedurende de komende 10 jaar.

Boekhome is ervan overtuigd dat het prefab bouwen een grote bijdrage levert om deze uitstoot drastisch te doen verminderen. Het traditionele bouwen sluit gewoonweg niet meer aan op snel veranderende wet- en regelgeving. Prefab bouwen biedt zoveel meer dan alleen betaalbaarheid. Boekhome garandeert dat alle woningen doorgaans voldoen aan het bouwbesluit en de eisen in het kader van brand en luchtdichtheid.

houten chalet bouwen prijs

De prijs van het laten bouwen van een houten chalet is sterk afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften. Denk goed na over hoe u uw chalet in wilt zetten en waarvoor? Is de nieuwe chalet bedoelt als vakantiewoning of moet de woning geschikt zijn voor de mantelzorg? Daarnaast moet u ook rekening houden met de fundatie en het transport van de chalet.

De prijs van een houten chalet hangt veelal af van drie hoofdfactoren, namelijk de grond, de chalet en het onderhoud van de woning.

Veelgestelde vragen

De aankoop van een chalet op eigen grond kan verschillende vragen oproepen. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we de meest voorkomende vragen onderstaand opgesteld.

Nee, we hebben wel contacten met diverse recreatieparken die kavels met onze chalets aanbieden.

Vanwege de sterk wisselende prijzen van bouwmaterialen geven we geen prijzen weer op onze website. Neem contact met ons op voor de actuele prijs.
Het plaatsen en stellen duurt een dag. Het grondwerk, dichtzetten en overige werkzaamheden ca drie dagen (in eigen beheer). Aflevering doorgaans 3 tot 6 maanden na definitieve opdracht. Neem contact op voor de actuele levertijden.